>

2022. május 6., péntek

Szebbik nem - boys don't cry

Nézd, hogy rúg, biztos fiú, nézd, milyen kis nyugodt, biztos lány. De okos fiú, de cuki lány. De erős fiú, de édes lány. De ügyes fiú, de cukor lány. És ez így meg tovább: Levente vagány, Hanna csinos, Máté határozott, Zoé hisztis, Dominik magabiztos, Anna beképzelt, Bence kitartó, Léna törekvő. Ha Kincső valamit elront, akkor semmi baj, csinál majd valami egyszerűbbet, vagy kap segítséget, ha Medox hibázik, hát fusson neki megint, ha Teodor elesik és sír, katonadolog, ebcsontbeforr, mitrinyálsz, ha Zora elesik és sir, jajédeskémsemmibaj, gyereüljazölembe.
Mindennek ne lenne hatása?


De van.

Levente üt-rúg, dúl-fúl, csapkod, rágja a körmét, ha nem tetszik neki valami, Hanna sír, megsértődik, félrevonul. Leventére megharagszanak, mert nem tud viselkedni, Hannát megvigasztalják. Bence újra és újra próbálkozik, ha nem megy neki valami, nem kér és nem is fogad el segítséget, Léna feladja, eleve a könnyebbel kezdi, ha nem megy neki, segítséget kér. És kap is.

Medox ügyesebb lesz tesiben és a reál tárgyakban, Kincső a készségtárgyakban. Más reakciót fog kapni az iskolában ugyanarra a viselkedésre Teodor, mint Zora, legyen szó sikerről vagy kudarcról, közösségi jelenlétről vagy tantárgyi teljesítményről. Gyerünk Bence, sebaj, Anna! Biztos csak rossz napja van Máténak, majd legközebb jobban megy, Zoé olyan jó szívű, eszem a kis pofiját.

Máté aktív, Zoé passzív. Ellenkező esetben biztos buzi, biztos hülyekurva.

Ja, igen, mert főhőseink közben már kamaszok.

És hát tovább is kéne ám tanulni, pályát is kéne végre választani.

Eddigre már bőven tudják ők, hol a helyük: magasan, alacsonyan. Levente családfenntartó, Hanna anya. Nyugi kell neki. Nem kell a karrier. Ott úgyis meggebed. Foganjon csak meg a baba, maradjon csak otthon három évig. A két gyerek között meg ne is menjen vissza. Persze otthon is meggebed. Nyilván. A láthatatlan munkába és az érzelmi házimunkába. Levi is meggebed. A munkába és abba, hogy el kell fojtania az érzéseit. 45 éves korára már azt sem tudja, hogy érzett-e valaha bármit is a szívkörnyéki zsibbadáson és a túlsúlya miatti légszomjon kívül.

Egymáshoz és önmagukhoz már semmi közük.

Kinek jó ez?

(A neveket a 100 legnépszerűbb fiú- és lánynevek listájának legelejéről és legvégéről választottam)


Bejegyzések a témában

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.