>

2014. augusztus 28., csütörtök

A törvény nevében

Köszöntöm a kedves szülőket a Grassalkovich Antal Egyesített Óvoda évnyitóján!

A gyermekek által is könnyen kiejthető és gyakorlatilag számukra is értelmezhető jelentéssel bíró elnevezés, de a hosszú és száraz, a kedvesség teljes hiányában, megfeszített arcizmokkal, és kenetteljesen prezentált beszédem is mind azt a célt szolgálják, hogy önökkel és gyermekeikkel is megkedveltessem a Grassalkovich Antal Egyesített Óvodát, a köznevelés első állomását, valamint az óvodai nevelés általános alapprogramjának paragrafusait.

Gyakorlatilag kitöltöm tehát a 120 percet, amit önök feszengve, apró székeken ülve, egy levegőtlen szobában fognak végighallgatni. Ha pedig beszédem során olykor elmosolyodnak azon, hogy gyakorlatilag minden második szavam a törvény, minden harmadik pedig - ha eddig nem tűnt volna fel - a gyakorlatilag, akkor kérem, ne lepődjenek és sértődjenek meg, ha önökre szólok. Igen, kedves édesapa, maga ott, a kócos haja alá bújva!

Köszönöm.

Most tehát, hogy elcsendesedtek, gyakorlatilag folytatnám a monológomat, melyet igyekszem a természetben és a család életében garantáltan nem előforduló példákkal tarkítani, de gyakorlatilag ezen példák előtt mindig bocsánatot fogok kérni, hogy egyértelmű legyen a hülyeség. Rögtön mondok is egy példát, hogy a kedves szülő is el tudja képzelni, miről beszélek.

Közben megjegyezném, hogy beszédem alatt az sem fogja elkerülni a figyelmemet, ha lesznek önök között gyakorlatilag olyanok, akik már ismerik egymást korábbról, igen, kedves kócos édesapa, felesége és a körülöttük ülő crew, ha rihi-röhörészni fognak, akkor magukra fogok szólni, tessék szépen komolyan venni a Grassalkovich Antal Egyesített Óvoda évnyitóját, a törvény betűje önöknek is izgalmas és újdonságokban gazdag tartalommal bír, mely olvasmány formájában is hozzáférhető az egekig tisztelt és magasztalt Önkormányzat honlapján, illetve gyakorlatilag a környezetet nem kímélve kiadvány formájában is elérhető itt, az előttem lévő asztalon.

Visszatérve tehát az életidegen példáimhoz. Nagyon fontosnak tartjuk - és a törvény is ezt írja elő számunkra -, hogy gyermekeink egészségesen érkezzenek és egészségesen távozzanak a Grassalkovich Antal Egyesített Óvodából. Nos, volt már rá precedens, hogy a szülő, már bocsánat, gennyes sebű, artériásan vérző nyakú, az üszkös elfertőződéstől bűzölgő gyermekét hozta be intézményünkbe. Előfordul az ilyesmi még a 21. században is, mégis, mivel látványa a pedagógusokat purgálásra, szülőtársakat és gyermekeiket gyakorlatilag intézményváltásra sarkallta, ezért nagyon kérjük önöket, hogy tényleg csak egészséges, ép bőrű gyermeket hozzanak az óvodába.

Hosszasan fogok arról is beszélni, hogy a törvény hogyan írja elő a intézményünk és a gyermekek számára az ebéd utáni kötelezően és némán, nem könyvet lapozgatva történő pihenést, igény szerint az alvást. Igény szerintiségről beszélek, de garantálom önöknek - és e mondat közben különösen megfeszítem arcizmaimat -, hogy gyermekeik a sok délelőtti vidámság és kacagás és a husssszonkilenc óvodatárs túlkiabálása közben úgy elfáradnak, hogy garantáltan el fognak aludni az ISO 9001-es tanúsítvánnyal ellátott és a jóval szigorúbb nemzeti szabályoknak is megfelelő ágyakon, melyeket 75x130-as, gumírozott lepedőkkel fedünk le. Jó lenne a 76x129-es, a 74x131-es, sőt, még a 74x129-es lepedő is, sőt, még a nem gumírozott is, de mi szigorúan ragaszkodunk a törvényekhez és a saját, belső szabályzatunkhoz, no meg persze nem is szeretnénk, ha a könnyedségünkkel bárki is visszaélne.

Végül gyakorlatilag teljesen értelmetlenül arra fogom kérni a kedves szülőket, hogy a lepedőméret mellett írják fel az alábbi telefonszámot is, ez a Grassalkovich Antal Egyesített Óvoda mobiltelefonos elérhetősége. Ezen fogjuk mi magukat hívni, de önök minket természetesen ezen nem hívhatnak, hogy is néznénk ki, ha például Mancika szülei este sms-ben közölnék Jutka nénivel, hogy lányuk, már bocsánat vért köp. Ismerem a fajtájukat, vissza akarják kapni a másnapi étkezés árát, de hát - és itt valóban ellágyul a hangom - a központilag főzött ételben gyakorlatilag nem sok köszönet lesz, gyümölcsöt meg természetesen úgysem kapnak a gyermekek minden nap, ezért kérjük a kedves szülőket, hogy az alapítványi kasszába önkéntesen kötelezően befizetendő összegek mellett gyümölcsről is gondoskodjanak!

S mivel - itt végre adekvátan használom - gyakorlatilag mindent elmondtam, maguk pedig már elájultak az oxigéndús közegben, ezért - a valóban kedves és szimpatikus - óvónőkre, akiknek most átadom a szót, már csak a jelek átbeszélése marad.

Isten hozta önöket és gyermekeiket a Grassalkovich Antal Egyesített Óvoda kiscsoportjában!



(kép forrása: wikipédia, gif forrása: giphy)


Bejegyzések a témában

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.