>

2018. november 10., szombat

Szülési kényszer

Szóval ígértem az előző bejegyzésemben, hogy ha majd otthon leszek, esetleg bemásolom az Őfelsége pincére voltam című könyvből azt a részt, amelyben Hrabal azt mutatja be nem kevés iróniával, hogy a náci állam milyen intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy nemzetük arra érdemes tagjai minél nagyobb kedvvel és hajlandósággal essenek már végre teherbe.

A bejegyzést november 6-án írtam, Selmeczi Gabriella pedig olyat nyilatkozott bele a tévébe 7-én, hogy csak még inkább azt éreztem, hogy Hrabal valamit nagyon értett.

Nézzétek csak meg!


Oké, tizenegy perc, simán megértem, ha ez sok, kiemelem hát belőle a lényeget:

"...mindent felülíró kötelezettségünk, és kényszer, hogy több gyermek szülessen Magyarországon"

Nem szeretném elemezni a mondatot, viszont egyszerűen, mindenféle kommentár és értelmezés nélkül beteszem ide az idézetet a már említett könyvből, annak is a 140. oldaláról:

"... Liza büszkén magyarázta nekem, hogy egész Közép-Európában itt van a legjobb levegő, hogy még egy ilyen hely van csak, valahol Prága mellett, meg hogy itt van Európa első embernemesítő állomása, hogy a nemzetiszocialista párt itt építette föl a jó vérű német lányoknak meg a Heereswaffe és az SS fajtiszta katonáinak első keresztezőállomását, mindezt tudományos alapon, itt naponta folynak a nemzetiszocialista közösülések, méghozzá élesben, ahogy a régi germánok csinálták, ráadásul a leendő kismamák, akik szívük alatt hordják az új Európa emberét, itt is szülnek..."

A következő lépés az emberek fedeztetése.


Bejegyzések a témában

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.